addonfinal2

Vad ska jag äta efter cancerdiagnos?

är en mycket vanlig fråga.
Välj mat och kosttillskott anpassade efter din cancer, gener, pågående behandlingar och livsstil.

är en mycket vanlig fråga. Välj mat och kosttillskott anpassade efter din cancer, gener, pågående behandlingar och livsstil.

Personlig cancer Nutrition Planning för endast .

Personlig cancer Nutrition Planning för endast .

Terapeutisk potential för Quercetin i cancer

Kan 28, 2021

4.6
(77)
Beräknad lästid: 8 minuter
Hem » Bloggar » Terapeutisk potential för Quercetin i cancer

slingor

Quercetin är en naturlig flavonoid som finns i olika livsmedel som färgade frukter och grönsaker och har många hälsofördelar på grund av dess starka antioxidant, anti-cancer, antiinflammatoriska, antivirala och antibakteriella egenskaper. Olika experimentella och djurstudier har visat möjliga terapeutiska fördelar med quercetin (erhållet genom mat/kosttillskott) i specifika cancertyper som bukspottskörtel, bröst, äggstockar, lever, glioblastom, prostata och lungcancer, och även för att förbättra effekten av specifika kemoterapier och andra cancerbehandlingar. Stora kliniska prövningar måste göras för att validera dessa fördelar hos människor. Överdriven användning av quercetin kan också leda till biverkningar som sköldkörtelns dysfunktion.Vad är quercetin?

Quercetin är en naturligt förekommande flavonoid som finns rikligt i ett antal näringsförpackade livsmedel, inklusive: 

 • Färgade frukter som äpplen, druvor och bär
 • Röda lökar
 • Teas
 • Bär
 • rödvin
 • Bladiga gröna
 • tomater
 • Broccoli

Den har starka antioxidanter, antiinflammatoriska, antivirala och antibakteriella egenskaper.

egenskaper mot cancer mot quercetin, quercetinrika livsmedel och kosttillskott

Hälsofördelar med Quercetin

Att vara en stark antioxidant anses quercetin och quercetinrika livsmedel ha många hälsofördelar. Några av hälsofördelarna med quercetin inkluderar:

 • Kan minska hjärtsjukdomar
 • Kan minska inflammation
 • Kan minska tecken på åldrande
 • Kan minska risken för luftvägs- och mag -tarminfektioner
 • Kan sänka blodtrycket
 • Kan minska allergi

Biverkningar av Quercetin

Följande är några av de vanliga biverkningarna av quercetin när de konsumeras oralt:

 • Domningar i armar och ben
 • Huvudvärk

Intravenös administrering av mycket hög dos quercetin kan ha vissa biverkningar hos vissa människor, såsom:

 • Spolning och svettning
 • Illamående och kräkningar
 • Andningssvårigheter
 • Njurskada

En annan möjlig bieffekt i samband med överdrivet intag av quercetin är att det kan störa sköldkörtelns funktion. Förutom biverkningar som sköldkörteln dysfunktion, kan ta quercetin också förvärra tillstånd hos dem med njurproblem.

Anticanceregenskaper hos Quercetin

Det flavonoida quercetinet verkar vara ett lovande anticancermedel baserat på resultaten från flera laboratoriemodeller och prekliniska djurmodeller och några små kliniska och observationsstudier. Nedan är exemplen på några av dessa studier som belyser de potentiella cancerfördelarna med quercetin.

Mat att äta efter cancerdiagnos!

Inga två cancerformer är desamma. Gå längre än de vanliga näringsriktlinjerna för alla och fatta personliga beslut om mat och kosttillskott med förtroende.

Påverkan av att använda Quercetin tillsammans med andra kosttillskott eller cancerbehandlingar

Quercetin tillsammans med curcumin kan minska adenom hos patienter med familjen adenomatös polypos - klinisk studie

En liten klinisk studie gjord av forskarna från Cleveland Clinic i Florida, USA utvärderade effekten av kombinationen av kosttillskott curcumin och quercetin för att minska adenom hos 5 patienter med Familial adenomatös polypos, ett ärftligt tillstånd där ett antal precancerösa polyper utvecklas i tjocktarmen eller ändtarmen, vilket ökar chanserna för kolorektal cancer. Studien visade att antalet och storleken på polyperna minskade hos alla patienter med en genomsnittlig minskning på 60.4% respektive 50.9% efter 6 månaders behandling med curcumin och quercetin. (Marcia Cruz-Correa et al, Clin Gastroenterol Hepatol., 2006)

Quercetin kan förbättra Temozolomids effekt vid inhibering av humana glioblastomceller- experimentell studie

En laboratoriestudie gjord av forskarna från Changshu Traditional Chinese Medical Hospital och Second Associated Hospital vid Soochow University i Kina visade att användningen av quercetin tillsammans med temozolomid, en standard för vård av kemoterapi för hjärntumörer, förbättrade Temozolomides hämmande effekt avsevärt på humana glioblastom/hjärncancerceller och undertryckte glioblastomcellens överlevnad. (Dong-Ping Sang et al, Acta Pharmacol Sin., 2014)

Quercetin kan förbättra Doxorubicins anti-cancereffekter i levercancerceller-experimentell studie

En annan laboratoriestudie gjord av forskarna från Zhejiang-universitetet i Kina betonade att användningen av quercetin kan öka de cancerframkallande effekterna av doxorubicinkemoterapi på levercancerceller samtidigt som de skyddar de normala levercellerna. (Guanyu Wang et al, PLoS One., 2012)

Quercetin tillsammans med Cisplatin -kemoterapi kan förbättra apoptos/celldöd för oral cancerceller - experimentell studie

I en studie gjord av forskarna från Guangdong Provincial Center for Disease Control and Prevention, Sun Yat-sen University och South China Institute of Environmental Sciences-Guangzhou i Kina, utvärderade de effekterna av att använda quercetin tillsammans med Cisplatin-kemoterapi i human Oral Squamous Cellcarcinom Cellinjer (OSCC) såväl som hos möss inducerade med oral cancer. Studien fann att kombinationen av quercetin och cisplatin förbättrade celldöd/apoptos i de humana orala cancercellerna samt hämmade cancertillväxten hos möss, vilket tyder på den terapeutiska potentialen för kombinationen av quercetin och cisplatin vid oral cancer. (Xin Li et al, J Cancer., 2019)

Att använda Quercetin i äggstockscancer som är eldfast mot cisplatinkemoterapi kan vara fördelaktigt - Klinisk studie

I en liten fas 1 klinisk prövning som gjordes av forskarna vid University of Birmingham, UK, fick en patient med äggstockscancer som inte svarade på cisplatinbehandlingen två kurser quercetin, varefter mängden protein CA 125 (cancer antigen 125 - används som markör för äggstockscancer) i blodet minskade signifikant från 295 till 55 enheter/ml. (DR Ferry et al, Clin Cancer Res. 1996)

Quercetintillskott tillsammans med Resveratrol kan ha nytta av att hantera prostatacancer och tjocktarmscancer - preklinisk studie

En studie gjord av forskare från University of Wisconsin och William S. Middleton VA Medical Center i Wisconsin i USA i en mus (transgeniskt adenokarcinom hos musprostata -TRAMP) -modellen som nära speglar patogenesen av human prostatacancer, fann att kombinationen av quercetin och resveratrol-tillskott, två antioxidanter som finns rikligt i druvor, hade fördelar mot cancer i denna prostatacancermusmodell. (Chandra K Singh et al, Cancers (Basel), 2020)

En annan studie gjord av forskarna från Texas A&M University i USA fann att kombination av Resveratrol och quercetin kan ha anticanceraktivitet i tjocktarmscancerceller. (Armando Del Follo-Martinez et al, Nutr Cancer., 2013)

Quercetin kan förbättra den terapeutiska effekten av Fluorouracil -behandling vid levercancer - experimentell studie

En laboratoriestudie gjord av Kurume University i Japan visade att kombinationsbehandlingen med quercetin och fluorouracil (5-FU) kan leda till en ytterligare eller synergistisk hämmande effekt på levercancercellspridning. (Toru Hisaka et al, Anticancer Res. 2020)

Användning av Quercetin och risken för cancer

Intag av Quercetin kan minska risken för magcancer som inte är kardia

Forskare från Karolinska Institutet i Sverige analyserade data från en stor svensk befolkningsbaserad studie som omfattade 505 fall av magcancer och 1116 kontroller för att utvärdera sambandet mellan quercetin och risken för olika typer av magcancer såsom cardia och icke-cardia-subtyper av magcancer . Studien visade att ett högt intag av quercetin i kosten minskade risken för adenokarcinom med noncardia signifikant, särskilt hos kvinnliga rökare. (AM Ekström et al, Ann Oncol., 2011)

Att ta quercetinrika livsmedel kan därför vara fördelaktigt för att minska risken för cancer som magcancer.

Experimentella studier om Quercetins potential mot cancer

Många laboratoriestudier har utförts av forskare från olika delar av världen för att ta reda på om quercetinrika livsmedel/kosttillskott har cancer mot cancer. Nedan följer några exempel på de senaste laboratoriestudierna eller prekliniska studier som utvärderade Quercetins potential mot cancer.

Lever cancer : En studie gjord av forskarna från Kurume -universitetet i Japan belyste att quercetin kan hämma spridningen av levercancerceller genom att utlösa apoptos/celldöd samt cellcykelstopp. (Toru Hisaka et al, Anticancer Res., 2020)

Lungcancer : En studie gjord av Hubei University of Medicine, Kina, betonade att quercetin kan hämma spridning och cancerutbredning av mänskliga icke-småcellig lungcancer cellinjer. (Yan Dong et al, Med Sci Monit, 2020)

Prostatacancer : En studie gjord av forskarna från University of Madras i Indien och Pukyong National University i Sydkorea fann att quercetin kan minska prostatacancercellöverlevnad i prekliniska djurmodeller och kan också hämma proliferativa och anti-apoptotiska proteiner, vilket indikerar möjliga fördelar av quercetintillskott för att förhindra risken för prostatacancer. (G Sharmila et al, Clin Nutr., 2014)

Äggstockscancer : En studie gjord av forskarna från University of Madras, Indien, betonade att Quercetin har potential att hämma tillväxt av metastatisk äggstockscancer hos mänskliga äggstockar. (Dhanaraj Teekaraman et al, Chem Biol Interact., 2019)

Bröstcancer : I en laboratoriestudie utförd av forskarna från University of Madras i Indien, betonade de att användning av Quercetin kan hjälpa till att framkalla apoptos eller celldöd i bröstcancerceller. (Santhalakshmi Ranganathan et al, PLoS One., 2015)

Bukspottskörtelcancer : Forskare från David Geffen School of Medicine vid UCLA, USA utvärderade effekten av oral administrering av quercetin i en musmodell i bukspottskörtelcancer och fann att quercetin kunde hämma tillväxten av bukspottkörtel tumörer i musmodellen. (Eliane Angst et al, Pancreas., 2013)

Vad är personlig näring för cancer? | Vilka livsmedel / kosttillskott rekommenderas?

Slutsats

Olika prekliniska och laboratoriestudier har visat potentiella/möjliga fördelar med quercetinrika livsmedel och kosttillskott vid behandling av specifika cancertyper som bukspottskörtel, bröst, äggstockar, lever, glioblastom, prostata och lungcancer samt förbättring av terapeutisk effekt av specifika kemoterapier och andra cancerbehandlingar. Stora kliniska prövningar ska göras för att validera dessa anti-cancerfördelar med quercetin hos människor.

Quercetin har starka antioxidanter, anti-cancer, antiinflammatoriska, antivirala och antibakteriella egenskaper. Det stora utbudet av hälsofördelar med quercetin kan uppnås genom att inkludera en mängd olika livsmedel, såsom färgade och näringsrika frukter och grönsaker som en del av kosten. Quercetintillskott kombineras ofta med andra bioaktiva föreningar som vitamin C eller Bromelain för att förbättra dess absorption och styrka. Överdrivet intag av quercetin kan dock leda till många biverkningar, inklusive störning av sköldkörtelns funktion. Undvik att äta quercetintillskott utan din läkares vägledning för att hålla dig borta från biverkningar som sköldkörtelns dysfunktion och interaktioner med pågående behandlingar.

Vilken mat du äter och vilka kosttillskott du tar är ett beslut du tar. Ditt beslut bör inkludera övervägande av cancergenmutationerna, vilka cancer, pågående behandlingar och kosttillskott, eventuella allergier, livsstilsinformation, vikt, längd och vanor.

Näringsplaneringen för cancer från addon är inte baserad på internetsökningar. Det automatiserar beslutsfattandet för dig baserat på molekylärvetenskap som implementerats av våra forskare och mjukvaruutvecklare. Oavsett om du bryr dig om att förstå de underliggande biokemiska molekylära vägarna eller inte - för näringsplanering för cancer behövs den förståelsen.

Kom igång NU med din näringsplanering genom att svara på frågor om namnet på cancer, genetiska mutationer, pågående behandlingar och kosttillskott, eventuella allergier, vanor, livsstil, åldersgrupp och kön.

provrapport

Personlig kost för cancer!

Cancer förändras med tiden. Anpassa och modifiera din kost baserat på cancerindikation, behandlingar, livsstil, matpreferenser, allergier och andra faktorer.


Cancerpatienter måste ofta hantera olika kemoterapi biverkningar som påverkar deras livskvalitet och ser ut efter alternativa behandlingar för cancer. Tar rätt näring och kosttillskott baserat på vetenskapliga överväganden (undvikande av gissningar och slumpmässigt urval) är det bästa naturläkemedlet för cancer och behandlingsrelaterade biverkningar.


Vetenskapligt granskad av: Dr Cogle

Christopher R. Cogle, MD är en anställd professor vid University of Florida, Chief Medical Officer för Florida Medicaid och chef för Florida Health Policy Leadership Academy vid Bob Graham Center for Public Service.

Du kan också läsa detta i

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Medelbetyg 4.6 / 5. Röstaantal: 77

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du hittade det här inlägget användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig!

Låt oss förbättra detta inlägg!

Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget?